Pszichiátria, Pszichiáter

2007. június 28., csütörtök

Összeesküvés Elmélet


Összeesküvés-Elmélet?


Nem Elmélet? Nem Összeesküvés?

Ennek az összeesküvés elmélet címsornak olyan a színe, mint az
alvadt vé
rnek! Nem véletlenül! Ha-ha-ha!

Az összeesküvés elmélet (conspiracy theory - konspirációs teórai) kifejezés magában hordozza az összeesküvés elméletek legjellemzőbb jellemzőjét, azt, hogy "elmélet", azaz hogy "ez csak elmélet"!
Ennek a blognak azt a címet kellet volna adnom, hogy összeesküvés gyakorlat, vagy hogy összeesküvés a gyakorlatban!

Amit az elmélet jelzővel látunk el, ebben az esetben, az magában hordozza a "csak egy elmélet" gondolatot is! Miért? Mert a különféle igaznak látszó összeesküvés leíró, bemutató kiadványokat, főleg, amikor a szenzáció hajhász bulvár média bemutatja (a hírmédia ugyan az), akkor már eleve nevetséges színben mutatják be az "elmélet" kiragadott adatait, és az örült elmélet gyárosokat!

A gonoszságsággal szembe nézni a mai ember számára szinte lehetetlen, illetve az ember képtelen szembenézni a gonoszság valódi nagyságával. (Nagy tisztelet a kivételnek!) Miért?

Lehengerelve, túl kicsinek és gyengének, tehetetlennek érzi magát ha szembekerül a gonoszsággal, a gonoszság manifesztációjával (megvalósúlásával, fizikai megjelenésével). Az elviselhetetlen dolgok ellen az "elme" egyik védekező mechanizmusa a tagadás (ááá ez hülyeség, ilyen nincs), a nevetségessé tétel (hahaha, ez örültség, mik vannak), stb.

A lényeg az, hogy "úgy sem tudok mit tenni, akkor meg miért foglalkozzak ezzel, törődöm inkább a saját életemmel, a családommal és a bankkölcsönöm törlesztésével, mert nem jó nekem, ha engem is furcsa figurának néznek". "És mi van akkor ha mégis igaz az elmélet, a végén még bajom lehet belőle, ha esetleg az összeesküvés szövögetőkkel összeütközésbe kerülök!"

Ebben a blogban igyekszem bemutatni a legnépszerűbb és a leginkább ismeretlen összeesküvés elméletek sokaságát, és az összeesküvés gyakorlatokat. Miért? Mert ha képessé válik látni a körülöttünk lévő világot, ha csak egy kicsit és képesebbé válik arra, hogy szembenézzen azzal ami Önnel, családjával és az egész emberiséggel történik, akkor legalább esélye lesz tenni valamit. (Ha nem is sokat, és nem is nyíltan, mert ugye, az már túl megterhelő és veszélyes lenne).

Ébresztő!

.

Nincsenek megjegyzések:

PÉNZ, ÉS TÖBB PÉNZ